Bisschop zegent de Ruimte van Rust in bij WSKO De Zeester

Een muur van dozen

Alle groepen hadden een naam op een doos geschreven. In de naam moest herkenbaar zijn hoe wij samen school zijn. De kinderen kwamen met: Droom, Samen leren, Geluk delen, Respect, lief zijn voor elkaar, warmte, vertrouwen, plezier maken, liefde, kanjers, vriendschap, helpen en gelijkwaardig.

De dozen met de namen erop werden tot een muur gebouwd, zodat we niet alleen in een school zitten met stenen muren, maar ook met een muur waar betekenisvolle woorden opstaan. De ruimte van Rust had ook al dienst gedaan bij terugkomst van het kamp van groep 8. We hebben toen een kaarsje opgestoken, omdat iemand dat had verdiend. De kinderen gaven ook aan dat de ruimte gebruikt kan worden, als je aan iemand wil denken die er niet meer is of als je iets wil vieren dat je blij maakt. Ook kun je er gewoon een keer gaan zitten als je in deze wereld vol geluid een beetje rustiger wil zitten. De bisschop gaf als voorbeeld de telefoons en de tablets die constant om aandacht vragen.

Één van de leerkrachten heeft een gedicht voorgedragen over de Ruimte van Rust en een kinderkoor heeft het lied ‘Mag ik dan bij je schuilen’ gezongen. De druppels van het water dat de bisschop gebruikt heeft zullen wel snel weg zijn, de gedachten aan rust zullen ongetwijfeld  langer gevoeld blijven.