Tijdens de opening van de kinderboekenweek heeft de WSKO St. Jozefbasisschool onder de bezielende leiding van de kok van het onlangs geopende restaurant Brothers uit Wateringen, dhr. Scheffers van Soelen, het nieuwe kookeiland ingewijd. Dit alles stond geheel in het teken van het thema “Klaar voor de Start: Gezond sporten? Gezond koken!”. De groepen 8 mochten als eerste het kookeiland gaan gebruiken en hebben naar hartelust gekookt en gebakken.
De WSKO St. Jozefbasisschool gaat ervan uit dat elk kind uniek en talentvol is. De school ziet het als haar taak om het talent van ieder kind te signaleren en het te leren bewust te worden van de eigen talenten. Daarom is talentontwikkeling een speerpunt van de WSKO St. Jozefbasisschool. Als onderdeel hiervan organiseert de school door het jaar heen talentmiddagen. Tijdens deze middagen kunnen kinderen aan verschillende creatieve en technische activiteiten deelnemen, zodat zij hun talent kunnen ontdekken. Koken zal hier ook een onderdeel van worden.