Bekijk de online versie van de nieuwsbrief
WSKO

WSKO-nieuwsbrief

banner
Februari 2019

Kijk op koers. Onderwijs blijft mensenwerk

jos.jpg

Geweldig om te zien hoe enthousiast WSKO-scholen werken vanuit het bewustzijn dat we in een dynamische, digitale wereld leven. De vele ontwikkelingen binnen WSKO zorgen ervoor dat we kinderen zo goed mogelijk voorbereiden op een onvoorspelbare toekomst. Belangrijk bij deze vernieuwingen is dat we ons altijd blijven realiseren dat we als school een pedagogische opdracht hebben. Klik hier om verder te lezen. 

shutterstock_174452603.jpg

Groen licht voor Waalcampus

De gemeenteraad heeft definitief toestemming gegeven voor de bouw van Waalcampus. De verwachting is dat Waalcampus per 1 augustus start in een tijdelijke huisvesting. Klik hier om verder te lezen. 

Bouwplannen WSKO Achtsprong

De gemeenteraad heeft ingestemd met een flinke investering in WSKO De Achtsprong om de school een modernere uitstraling te geven. In overleg met de gemeente, het WSKO-bestuur en Kinderopvang de Lange Keizer is besloten van het gebouw aan de Sportlaan een kindcentrum te maken waar alle groepen 1 t/m 8, inclusief alle vormen van kinderopvang zijn gehuisvest. Er wordt hiermee afscheid genomen van het gebouw aan het Achterlaantje. Het streven is om direct na de zomervakantie te starten met de bouw.  

ICT-nieuws

WSKO als eerste PO Google Reference School!

Met trots kunnen we vertellen dat WSKO met de scholen de eerste PO Google Reference School is in de Benelux! We behoren hiermee tot een selecte groep van scholen wereldwijd die deze status hebben. WSKO krijgt dit certificaat, omdat Google onder de indruk is van het niveau waarop wij als organisatie invulling geven aan het geven van onderwijs waarbij we gebruik maken van de Google Suite Apps For Education in combinatie met Chromebooks. Klik hier om te lezen welke voordelen dit oplevert voor WSKO.  

google reference school.png

Nieuwe inspiratie ICT

In januari heeft een aantal ICT-coördinatoren en een directeur een bezoek gebracht aan de BETT in Londen. Dit is de grootste beurs op gebied van ICT, innovatie en technologie in het onderwijs. Aangezien we ICT en vernieuwingen belangrijk vinden bij WSKO, waren we goed vertegenwoordigd om ervoor te zorgen dat we blijven doorontwikkelen en verstevigen wat we al doen. Gezamenlijk hebben de WSKO-collega's twee dagen de nieuwste ontwikkelingen kunnen zien en ervaren, van kleine start-ups tot grote bedrijven als Prowise en Google.

De focus lag tijdens het bezoek op de integratie in ons dagelijkse onderwijs. Daarnaast hebben de collega's zich gericht op de 4 ICT pijlers: Google, Prowise, Programmeren (met Scratch) en VR/AR/Innovatie.

Er waren goede praktijkvoorbeelden over hoe met de "Micro:bits" te werken, programmeren te combineren met creatieve vakken, bewegend te leren met de nieuwe Prowise Move en veel verschillende robots.

Klik op https://sites.google.com/wsko.eu/bett2019/homepage als je meer wilt lezen. Onder het kopje ‘de 4 pijlers’ vind je de bevindingen en nieuwe innovaties die gespot zijn op de beurs. Alle ICT’ers van WSKO zullen samen aan de slag gaan om dit te vertalen naar de werkvloer.

ICT.jpg

WSKO Campus

WSKO campus.png

De komende maanden komen Jan Tolhuijs en Cindy Roeling weer langs de scholen om in gesprek te gaan met de teams over WSKO Campus. De bedoeling van het bezoek is om terug te blikken op dat wat er al is gedaan, te inventariseren wat er leeft, uitleg te geven over waar je de Campus digitaal kunt vinden en de weg die je bewandelt met je leervraag. Verder willen we de nieuwste elementen van WSKO Campus toelichten, namelijk Campus Database en Campus portfolio. 

Check regelmatig WIKI WSKO, zodat je op de hoogte bent van dat wat er speelt met betrekking tot WSKO Campus. Misschien raak je geïnspireerd met betrekking tot je eigen leervraag of komt er iets voorbij waarbij je wilt aanhaken. Voor vragen of om te sparren kun je altijd terecht bij wskocampus@wsko.eu

Vakgroep bewegingsonderwijs: nieuwe lesideeën en leerlingvolgsysteem

vakgroep bew.jpg

Tijdens de speciale studiedag hebben de vakdocenten Lichamelijke Opvoeding van WSKO weer een aantal nieuwe ideeën opgedaan voor de lessen op school. Daarnaast is het leerlingvolgsysteem van bewegingsonderwijs verder verbeterd. Klik hier om verder te lezen.

Personeelszaken

Xander (002).jpg

Nieuwe directeur WSKO De Nieuwe Weg

WSKO De Nieuwe Weg heeft met ingang van 1 april een nieuwe directeur, Xander Damen. Wij wensen hem veel succes en werkplezier bij WSKO! Nils Brobbel is tot 1 april plaatsvervangend directeur. Hij wordt daarbij ondersteund door Ilse de Baas, waarmee hij samen het MT vormt. 

Vacatures directeuren

WSKO Joannesschool en WSKO Jozefschool Schipluiden zijn op zoek naar een nieuwe directeur. 

Omdat de ontwikkeling van Waalcampus in een stroomversnelling gaat, stopt Astrid Vreugdenhil per 1 maart op de Joannesschool. Irene van Deursen zal haar plaats innemen, totdat er een nieuwe directeur is gevonden. Frans Kempke, directeur van de Jozefschool in Schipluiden, stopt met ingang van het nieuwe schooljaar. 

Nieuws van de scholen

junior fll.jpg

WSKO-succes op Junior Lego League

Een aantal WSKO-scholen heeft deelgenomen aan de First Junior Lego League. WSKO Andreashof en WSKO De Achtsprong zijn daar samen de overall winnaar geworden. Ook andere WSKO-scholen vielen in de prijzen. Het is een mooi voorbeeld van hoe het ontdekkend en onderzoekend leren een plek heeft in het onderwijs op WSKO-scholen. Klik hier om verder te lezen over de wedstrijd en de twee winnende teams. 

Norad Bos wint Loftrompet

loftrompet.JPG

Norad Bos van WSKO St. Jozefschool uit Wateringen heeft de Loftrompet 2018 gewonnen. Deze prijs, een initiatief van de landelijke Stichting Méér Muziek in de Klas, wordt uitgereikt aan een groepsleerkracht die zich bijzonder heeft ingezet voor muziekonderwijs. De jury was onder de indruk van zijn enthousiasme en inzet om meer muziek de klas in te brengen. Hij heeft een trofee en een geldprijs van € 5000,-, gewonnen, die hij mag besteden het muziekonderwijs op de school. Klik hier voor een fimpje.

 

hofvilla schaken.jpg

WSKO De Hofvilla naar regionale finale schaaktoernooi

Titelverdediger WSKO De Hofvilla werd opnieuw eerste in de Westlandse basisschoolkampioenschappen. Het tweede team van De Hofvilla bereikte de tweede plaats. Eén van de teams heeft vervolgens de halve regionale finale gewonnen. Zij strijden binnenkort in de regionale finale, met als doel mee te mogen te doen aan de landelijke kampioenschappen. 

Ouders WSKO Andreashof maken kennis met toekomstig onderwijs

andreashof toek onder.jpg

Door middel van een mystery hangout en een aantal workshops met robots, VR-brillen en de 3D-printer werden ouders van WSKO Andreashof meegenomen in de manier waarop de school vorm geeft aan het toekomstig onderwijs. Klik hier om verder te lezen. 

andreashof dansdag.jpg

Muziek- en dansdag WSKO Andreashof

Om kinderen kennis te laten maken met muziek en hen te laten ervaren wat muziek kan betekenen en wat er op dit gebied te leren valt, heeft WSKO Andreashof een muziekdag georganiseerd. Klik hier om verder te lezen. 

Overhandiging sleutel en voorzittershamer St. Jozefschool Schipluiden

jozefschool.jpg

Per 1 januari is er een nieuwe school bij WSKO gekomen, de St. Jozefschool in Schipluiden. Tijdens een bijeenkomst in het bijzijn van personeel en bestuur heeft de voorzitter van de Raad van Toezicht (Paul Bergen) van de Stichting St. Jozef officieel de sleutel en de houten voorzittershamer aan Jos van der Ende overhandigd. De afgelopen maanden zijn er prettige, goed verlopende gesprekken gevoerd, waardoor er van beide kanten volledig vertrouwen is dat de overdracht in goede handen is. De directeur bestuurder (Frans Kempke) bedankte zowel team als bestuur van Schipluiden voor hun grote inzet en passie voor de school. WSKO heet de St. Jozefschool nogmaals van harte welkom in de Stichting en zal er alles aan doen om te zorgen dat iedereen zich thuis voelt.

WSKO

De Ruijtbaan 83
2685 RS Poeldijk


T 0174 280 446
E info@wsko.nl

Bezoek onze website voor meer informatie over onze scholen!
WSKO Copyright © 2014 wsko.nl   |   Afmelden   |   Online versie bekijken