Bekijk de online versie van de nieuwsbrief
WSKO

WSKO

banner
WSKO Nieuwsbrief oktober 2019

Vooruitzien

Foto Jos.jpg

Op 25 september namen we even nadrukkelijk de tijd om elkaar weer te ontmoeten op de WSKO studiedag. Een aantal mensen had hun uiterste best gedaan om er een geslaagde dag van te maken en dat is, naar mijn idee, prima gelukt! Nogmaals allemaal bedankt, zowel degenen die de workshops verzorgden als degenen die zich bezig hebben gehouden met de organisatie. Lees hier verder

WSKO campus.png

WSKO Campus: hoe werkt het ook alweer?

Binnen WSKO is veel kennis en ervaring aanwezig. Zonde om dat niet met elkaar te delen! Daarom hebben we een aantal jaar geleden WSKO Campus in het leven geroepen. Een platform voor én door jou. Op Google+/Wiki WSKO kun je bij WSKO Campus zien wat er speelt bij andere WSKO-scholen en collega’s. Je kunt er je vragen kwijt en ook reageren op vragen van anderen. Benieuwd hoe het ook alweer werkt? Lees hier meer over WSKO Campus.

Ontwikkelgesprekken

Naast het delen van kennis met elkaar, geloven we bij WSKO ook dat we elkaar kunnen helpen met ontwikkelen. Als leerkracht dien je te beschikken over bepaalde kwaliteiten, vaardigheden en kennis. Dit wordt niet getoetst middels functioneringsgesprekken, maar met ontwikkelgesprekken. De bedoeling is dat jij in gesprek gaat met twee collega’s over jouw ontwikkeling. Dit doe je aan de hand van een speciaal document ‘Thermometer leerkrachten’. Zo houd je vinger aan de pols over je eigen ontwikkeling. Jouw collega’s oordelen niet, maar stellen verdiepende, open vragen over de onderwerpen uit de thermometer die jij zelf hebt uitgekozen. Het onderwerp ‘Jij als mens’ betrek je er ook altijd bij.

 

Tijdens de ontwikkelgesprekken met je collega’s gaat het niet alleen om wat je wilt verbeteren, maar ook om waar jij heel goed in bent, waar je trots op bent of waar jij blij van wordt. Het is belangrijk dat je deze punten verder kunt uitbouwen, ten gunste van de school en de leerlingen. Door sterker te maken wat al sterk is, krijgen we verdieping in ons vak!


Voor ieder kind de beste juf of meester

Het doel van de ontwikkelgesprekken is ‘Voor ieder kind de beste juf of meester’. Je kunt een ontwikkelgesprek zo vaak voeren als je zelf wilt, als je maar blijft ontwikkelen. Na het gesprek maak je een kort verslag. Hierin behandel je de punten die je hebt besproken en waarmee je aan de slag gaat. In het volgende ontwikkelgesprek kun je hier weer op voortborduren. Je houdt je directeur op de hoogte van jouw ontwikkeling door hem of haar steeds het verslag te sturen.

 

De thermometer

Klik hier om de thermometer te downloaden, zodat je hem zelf kunt gaan gebruiken

Nieuw lid Raad van Toezicht

Foto Cor van Dalen_Raad van Toezicht.jpg

In september ben ik lid geworden van de Raad van Toezicht van WSKO. Ik stel me graag even aan jullie voor. 

Mijn naam is Cor van Dalen, geboren in 1954 in Loosduinen, toen nog een apart dorpje op de rand van Den Haag en Westland. Vanuit mijn slaapkamer keek ik uit over warenhuizen met tomaten en een stukje ‘koude grond’, plat glas met komkommers en bloemkool. Na wat omzwervingen door het land, woon ik nu al weer ruim 25 jaar in Maassluis, samen met mijn vrouw Jeannette. Onze drie kinderen wonen al een poosje elders. Inmiddels heb ik al drie kleindochters mogen verwelkomen.

Lees hier meer over Cor

Afbeelding beeldcoach.jpg

Beeldcoaching

Afgelopen jaar hebben elf schoolopleiders van WSKO module 1 van de opleiding ‘Beeldcoach’ gevolgd. Beeldcoaching is een praktische manier van oplossingsgericht coachen. Door analytisch te kijken naar video-opnames in de klas, word je je als leerkracht bewust van het effect van je handelen. Op de gehele klas in het algemeen en de afzonderlijke leerling in het bijzonder. Door dit inzicht kun je verbeteringen doorvoeren om het pedagogisch klimaat in de klas te verbeteren.

Dit jaar gaan zeven schoolopleiders door met module 2 van de opleiding. Volgend jaar hopen zij met module 3 de opleiding af te ronden. Tijdens de opleiding voeren zij een aantal beeldcoachtrajecten uit. De meeste schoolopleiders doen dat op hun eigen school, maar soms wordt een traject op een andere school uitgevoerd. Heb jij interesse in een gratis beeldcoachtraject? Stuur dan een mailtje naar Henriëtte Toma, h.toma@wsko.nl.

Personeels zaken (1).jpg

Goede leerkrachten gezocht!

Het is geen nieuws dat we regelmatig op zoek zijn naar nieuwe leerkrachten. Om de kwaliteit van ons onderwijs te waarborgen, zoeken we goede, nieuwe collega’s die net afgestudeerd zijn. Binnen WSKO willen we hen graag begeleiden van startbekwaam naar basisbekwaam. Ook gaan we graag in gesprek met meer ervaren mensen die toe zijn aan een nieuwe stap in hun loopbaan en bij WSKO willen werken. Heb je vrienden of kennissen die geïnteresseerd zijn in werken bij WSKO? Brigitta de Bruijn gaat graag met hen in gesprek. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Brigitta via mail: brigitta@wsko.nl of 0174-280 446. Help jij mee?

_____________________________________________________________________ 

Nieuw adres? Reiskosten woon-werkverkeer aanpassen!

Ben je verhuisd of ben je op een andere school van WSKO gaan werken? Vergeet dan niet het adres te wijzigen en je reiskosten woon-werkverkeer aan te passen via Afas Insite! Reiskosten woon-werkverkeer ontvang je gedurende 10 maanden in het jaar en niet in juli en augustus.

_____________________________________________________________________ 

AOW-leeftijd 

De AOW-leeftijd in Nederland zal vanaf 2020 minder snel stijgen dan nu het geval is. De pensioenleeftijd bij pensioenfonds ABP is gekoppeld aan de AOW-leeftijd en verschuift daardoor nu. Op MijnABP kun je kijken wat dit voor jouw situatie betekent. 

 

De aanpassing van de AOW-leeftijd is één van de afspraken uit het akkoord over het nieuwe pensioenstelsel, dat in juni werd bereikt. In de praktijk betekent dit het volgende: in heel 2020 en 2021 blijft de AOW-leeftijd ‘bevroren’ op 66 jaar en 4 maanden (de huidige AOW-leeftijd dus). Dit betekent in veel gevallen voor medewerkers een vroeger pensioen.

 

Wil je weten wanneer je AOW krijgt?
Op de website van SVB vind je een tool die dit voor je berekent. Vanaf 2022 stijgt de AOW-leeftijd naar 67 jaar in 2024.

_____________________________________________________________________

Verzuimpercentage

Het verzuimpercentage van het schooljaar 2018-2019 was 2,76%. Dit is lager dan het schooljaar ervoor. Toen was het verzuimpercentage 2,90%.

Nieuwe energie met de mobiliteitsborrel 30 oktober

Untitled design.jpg

Werk je al langere tijd op dezelfde school en lijkt het je leuk om eens op een andere school van WSKO te gaan werken? Woensdagavond 30 oktober van 19.30 tot 21.00 uur vindt er een mobiliteitsborrel plaats op WSKO Verburch-hof in Poeldijk. Tijdens deze borrel kun je de verschillende WSKO-scholen leren kennen. Een ander onderwijsconcept, nieuwe collega’s en een ander behangetje doen wonderen voor je energie en enthousiasme! Er wordt gezorgd voor een hapje en drankje en je kunt deze avond vrijblijvend binnenlopen.

 

Tot 30 oktober!

WSKO ICT.jpg

Verbinding tussen ICT-ers en IB-ers

De vakgroep ICT wil dit jaar komen tot meer verbinding met de vakgroep IB-ers. We zetten in op het vergroten van kennis door gebruik te maken van elkaars expertise. We geven dit vorm door samen gericht deel te nemen aan professionele leergemeenschappen. Uitgangspunten hierbij zijn:

- Hoe kunnen we samen de mogelijkheden - die digitale producten ons bieden -inzetten bij het leren en begeleiden van onze leerlingen?  
- Het delen van kennis en succeservaringen.
- Vergroten van vaardigheden om data te ‘lezen’, ‘vinden’ en op een juiste manier in te zetten.

Nieuws van WSKO scholen (1).jpg

Leskracht logo.JPG

WSKO Joannesschool: Wetenschap & Technologie met Leskracht

WSKO Joannesschool gaat werken met Leskracht. Dit is een thematische en projectmatige methode, waarin aardrijkskunde, geschiedenis, natuur, verkeer en technologie geïntegreerd worden aangeboden. Wetenschap en Technologie spelen hierbij een grote rol; binnen de leeromgeving van Leskracht werken kinderen met elkaar aan zelf gestelde (onderzoeks)vragen en ontwerpend leren, waarbij aandacht is voor kennis, vaardigheden, houding en sociale vaardigheden. Kinderen kunnen zelf keuzes maken en worden eigenaar van hun eigen leerproces, wat een positief effect heeft op de motivatie en op hun eigen talentontwikkeling. Benieuwd naar deze leeromgeving? Kom gerust eens langs om mee te kijken!

Waalcampus maakt positieve start

Waalcampus maakt positieve start.png

De laatste maanden is hard gewerkt om Waalcampus vorm te geven. Het gebouw werd ingericht door het team zodat de kinderen na de zomervakantie goed konden starten. Astrid, directeur Waalcampus: “We kozen er bewust voor om sommige dozen ingepakt te laten. De kinderen mochten de dozen in de eerste week zelf uitpakken en alles een plekje geven, zodat het echt hun eigen Waalcampus werd.” De zelfstandigheid van kinderen staat centraal bij Waalcampus. Zo zeggen kinderen ouders bij de deur al gedag en komen ze zelf de school in. Astrid: “Alles bij Waalcampus gebeurt met een bepaalde visie. Dit was even wennen, voor de teamleden, de kinderen en ook de ouders. We zijn nu alweer een paar weken verder en we zien dat iedereen zijn draai begint te vinden en dat we Waalcampus met z’n allen ontwikkelen. Dat is een proces, en het is ontzettend gaaf om te zien met hoeveel passie iedereen dit doet. Vorige week deden we mee met Westland Ontmoet. Alle opa’s en oma’s van de kinderen mochten een kijkje nemen in Waalcampus. Onderwijs van nu is natuurlijk niet meer te vergelijken met vroeger. Veel ouderen keken hun ogen uit en het was mooi te zien dat zij deze dag genoten van de diverse activiteiten en hun kleinkinderen!”

Meer zien over Waalcampus? Bekijk deze filmpjes van de WOS.

De Waalcampus is bijna klaar

Opa’s en oma’s terug naar school

Bernadette - Vignet gezonde school.jpg

WSKO Bernadetteschool: Gezonde School Welbevinden

De Bernadetteschool ontving op 20 september het vignet Gezonde School voor het thema ‘Welbevinden’. Wethouder Van der Stee reikte het vignet uit op een schoolplein vol kinderen, ouders en leerkrachten. Het vignet laat zien dat de Bernadetteschool structureel aandacht heeft voor plezierig, veilig en gezond opgroeien op school. In de jaarlijkse kindgesprekken is veel aandacht voor het welzijn van de leerlingen. Leerkrachten en kinderen spreken elkaar aan op hun gedrag en bij conflicten helpen kinderen die door school zijn opgeleid tot mediator. In groep 7 wordt gewerkt met de Gelukskoffer en zijn er lessen over het gebruik van social media. Zo ontstaat een prettige sfeer waarin iedereen zich veilig voelt. Dat helpt de kinderen beter te presteren.

WSKO

De Ruijtbaan 83
2685 RS Poeldijk


T 0174 280 446
E info@wsko.nl

Bezoek onze website voor meer informatie over onze scholen!
WSKO Copyright © 2014 wsko.nl   |   Afmelden   |   Online versie bekijken